søndag den 24. november 2013

Boykot BR til jul

Det kan jeg jo sagtens sige. Det er ikke mig, der snart skal ud og købe julegaver til en flok Duplo-hungrende småbørn. Men selv de hårdtprøvede bedsteforældre vil jeg opfordre til at gå en stor bue uden om legetøjsgiganten BR i år.
For børnenes skyld.
Den politiske korrekte kønsgalskab har nemlig denne jul indtaget BR. Hvem skulle have troet det? Legetøjskæden, der altid har forekommet mig at være landets mest kedeligt kommercielle legetøjsfirma, må tydeligvis mene, at der er penge i galskaben. Så må det være vores, forbrugernes, opgave, at vise, at der ikke er det.

BR kalder sit nye legetøjskatalog "kønsneutralt" og "moderne". Kønsneutraliteten består i, at katalogets drenge er sat til at lege med dukker og bygge lyserøde Barbie-huse og stryge tøj, mens de små piger er udstyret med store håndvåben.Men denne skøre form for kønsombytning har jo intet med neutralitet at gøre. Havde fotografen nøjedes med at gengive virkeligheden i børneværelserne, kunne det til nød kaldes neutralt. Men katalogets billeder er netop konstruerede og milevidt fra børnenes egen opførsel. Det er oven i købet helt bevidst.

Hør bare, hvad marketingsdirektøren udtaler om katalogets bevidste konstruktioner: »Vi har ikke været upåvirkede af især den svenske kønsdebat, der har kørt i 20 år.

Nu er jeg ansvarlig for katalogerne, og jeg synes, vi skal være en moderne og neutral virksomhed, når det gælder fremstillingen af køn.« Ideen kommer altså ikke fra kundeundersøgelser, men fra Sverige.
Der har landes reklameforbrugerombudsmand i flere år henstillet og presset legetøjsfirmaerne til at lave politisk korrekte kataloger.

De underkuede kapitalister har ladet sig hundse med, muligvis af frygt for det, der er værre end henstillinger, og det er dette magtdiktat, der har gjort så stort indtryk på BR, der både har et dansk og svensk marked, at firmaet nu for første gang i år også laver kønsmanipulationer i sit danske julekatalog.


BR's anden påstand - at kataloget er "moderne" -er til gengæld korrekt, hvis man med "moderne" mener nyere tid. Bag de kitchede manipulationer i BR's glittede katalog ligger nemlig 1900-tallets gamle utopiske drøm om at skabe det nye menneske eller det nye barn, helt fri fra de gamle reaktionære fordomme og stereotyper.

Skal det lykkes, skal børnenes egne ønsker undertrykkes, for de fleste af os holder os nu en gang til den kønsidentitet, vi har fået. (Jeg tør slet ikke tænke på, hvor rasende mine sønner ville være blevet, hvis jeg i sin tid havde tvunget dem til at lege med lyserøde Barbiedukkehuse). 

Sjælsingeniørerne må altså på arbejde, hvis det nye menneske og det nye barn skal se dagens lys. Det ved de i Sverige, hvor reklameombudsmanden er blevet sat til at piske kapitalisterne til at genopdrage forbrugerne. Det vidste de såmænd også i Sovjetunionen, hvor målet - det nye homo sovjeticus - helligede de værste midler.

Det ved de i EU, hvor stærke kræfter har foreslået at forbyde antifeministiske udtalelser med det formål at underminere »biologistiske "sandheder" om kvinder og mænds forskellige hjerner og kroppe«. BR's forkølede lille katalog viser en kolossal følgagtighed over for de nye totalitære EU-fantasier og den lille hårde kerne af rabiate, svenske feminister.


Det er muligt, at svenskerne består af kønsløse "henner". Danskerne gør ikke, og vi bør derfor sige pænt nej tak til BR's bøvede forsøg på genopdragelse af vores børn. 

Derfor: Boykot BR i år, og køb julegaverne i "Legekæden" i stedet.

Jyllands-Posten 23. november