lørdag den 22. december 2012

Julesorg

Jeg skriver i lørdagens papirudgave af Jyllands-Posten om julesorgen i "Velkommen igen Guds engle små" og julesorgen over ligegyldigheden med forfulgte kristne: ”På danske asylcentre udsættes kristne, i særlig grad kristne konvertitter, for chikane, mobning og trusler, når det kommer frem, at de foretrækker Kristus frem for Muhammed.
»Taler du igen om kristendommen, slår jeg dig«, fik en af dem at vide, da han havde tilladt sig at missionere for kristendommen.
Jeg har mødt adskillige af disse konvertitter i det forløbne år og det har gjort indtryk på mig, at de til trods for den pris, de må betale for den, stædigt holder fast på deres kristentro.
Som en af dem sagde til mig, helt enkelt og enfoldigt: »Kristendommen giver mig håb, fordi Jesus altid er med os, så vi kan kæmpe videre i vores liv.« Midt i julesorgen giver den slags juleglæde, og viser ordets magt til at nå ud til dem, der sidder i dødens og mørkets skygge.


Glædelig jul.