lørdag den 15. december 2012

Foragten for det danske sprog

Jeg skriver i dag i Jyllands-Posten om den voksende  institutionelle foragt for det danske sprog:

Nogle af mine landsmænd mener, at modersmålet ikke skulle være dygtigt til at udtrykke vanskelige tanker. Dette synes mig en besynderlig og utaknemlig mening". Søren Kierkegaard.

"Er dansk ikke så præget af engelsk, at det ret beset ikke længere er et skandinavisk sprog?
Når jeg som DR-bestyrelsesmedlem hører oplæg om, hvor DR er på vej hen, kommer jeg i tvivl om svaret. For her i en af Danmarks største kulturinstitutioner præsenteres jeg for slides, der handler om hvordan DR booster sit brand som public service virksomhed. Jeg får at vide, at det er vigtigt at peake  prime time og sørge for en vis procentdel in house productions samt connecte med talenter, der er i pipeline til stillinger. Meget af det er work in progress og kan først reviewes efter noget tid. Men når nyhederne breaker, er det i hvert vigtigt, at de findes på DR Update. Selv om det ikke er crawls på skærmbilledet, skal der være et godt flow og det hele skal streames på nettet. Og går der ild i det hele derude, er DR's Firefighters klar til at rykke ud.

Læs mere i JP's papiravis