søndag den 19. august 2012

DR har valgt side

 DR ønsker at skolebørn pjækker fra skole for at holde Eid i koncerhuset, det erklærede mål er at gøre Eid til en fest "for os allesammen". 

Til den olympiske afslutningsceremoni forleden kunne man i et David Bowie-potpourri høre en stump af hans gamle hit "Let's dance". På Danmarks Radios hjemmeside kunne man samtidig læse "Let'sEid".
Lad os danse eller lad os holde DR-Ramadanfest. Hvad foretrækker du, kære læser? Jeg vil til enhver tid foretrække at danse med Bowie. Men lad os lige opholde os ved det rent sproglige.

Begge udsagn indeholder en opfordring.

David Bowie fortæller ikke bare lytteren, at han danser; han opfordrer os til selv at danse.
DR fortæller ikke bare licensbetalerne, at muslimerne nu fejrer afslutningen på ramadanen; DR opfordrer licensbetalerne til selv at fejre Eid - på en kikset, kaudervælsk måde, men alligevel. Med stor omhu skæres hensigten ud i pap: »P3... vil forsøge at gøre Eid til en festdag for os alle sammen«. Med andre ord: DR's store ramadansatsning er ikke bare oplysning, men en opfordring til at udbrede den islamiske højtid til os alle sammen. Især ligger det DR på sinde at få de yngste årgange med til den storstilede folkefest, der skal løbe af stablen på mandag i DR's koncerthus. Som der står: »Om formiddagen er arrangementet i høj grad rettet mod børnehaver og skoleklasser, der opfordres til at forlade stuer og skoleklasser..
« DR vil altså have skolerne til at droppe undervisningen og erstatte den med ramadanfest. En direkte DR-støtte til indførelsen af muslimske helligdage i folkeskolen. Ligeledes kan man få fornøjelsen af at få sit barn indforskrevet til en ramadanfest, hvis ens barn går i en børnehave, der følger DR's opfordring.
Kritik af denne uhørte omfavnelse af islam for licensmidler er blevet affærdiget med, at kampagnen blot er et udtryk for folkeoplysning.
Lad os ikke danse, men konkludere, at dette simpelthen ikke er korrekt.
Ingen steder i det pressemateriale, DR selv har produceret, lægges der op til regulær folkeoplysning om islam med alt, hvad dertil hører af kritik og debat. Der tales godt nok om, at vi »i løbet af ugen skal blive klogere«, men på hvad? Jo, P3 vil give »lytterne masser af tips og tricks til en klassisk Eid-menu«. Klart nok, uden oplysning om Eid-opskrifter kan man ikke fejre en rigtig ramadanafslutning.
Uden en Kirsten Hüttemeier i halalklæder bliver Eid aldrig til »en festdag for os alle sammen«. Og uden meningspåvirkning af de allermindste i Ramasjang - for »Ramasjangbussen er naturligvis også til stede« - får man ikke indoktrineret fremtidens danskere til at elske Ramadanen.
Ole Hyltoft har betegnet ramadansatsningen som en "reklamesølje" for islam. En præcis karakteristik af denne nye DR-højtid, hvis indførelse kommer fuldstændig bag på mig som bestyrelsesmedlem.
Folketinget har nemlig indskærpet, at DR skal lægge særlig vægt på den kristne kulturarv, ikke på alle mulige andre religioners kulturarv.
Jøder, hinduer og buddhister må da også se i vejviseren efter en tilsvarende reklamekampagne.
Det er islam, DR nu promoverer.
Helt ligesom SF, Mogens Lykketoft og hele venstreintelligentsiaen rituelt gør.
Dermed har DR valgt side og er trådt i BBC' fodspor.
Her har man bl. a. sat en muslim i spidsen for religionsredaktionen og åbent erkendt, at man giver kristendommen en mere kritisk behandling end islam. BBC's mange, ofte små tegn på islamappeasement bremses først, når de støder på folkelig modstand.
Sørgeligt nok ser det samme ud til at være tilfældet med DR.
Protesterer vi ikke tilstrækkeligt højlydt, risikerer vi, at en intolerant og voldelig religion promoveres år ud og år ind. For vores egne penge.

Jyllands-Posten 18. august