mandag den 3. januar 2011

Et godt råd til statsministeren

Lars Løkke holdt en god nytårstale, men derfor må han alligevel gerne lytte til mit råd, der stod i Politiken 31. december:
Forestiller vi os, at indholdet i statsministerens nytårstale ikke handler om, hvad der er godt for regeringen, men hvad der er bedst for landet, er der én indlysende sag, talen den aften skal dreje sig om: Uddannelsessystemet. Endnu engang har danskerne fået et PISA-chok, der har vækket os af vores søde reformpædagogiske tornerose-søvn. For hvad hjælper det, at danske elever er verdensmestre i selvtillid, når de ikke engang kan nitabellen? Og chokket begrænser sig ikke til folkeskolen. For nylig vendte en gruppe gymnasierektorer hjem fra Fjernøsten med et realitetschok: Det faglige niveau derude er langt højere end herhjemme. Og det er dem, vi i fremtiden skal konkurrere med.
 Problemet er gymnasiereformen, der drukner kundskabstilegnelsen i tværfaglighed og projektpædagogik.  Sådan lyder den dystre, men realistiske og stærkt stigende kritik. De langtrækkende konsekvenser af dette attentat på almendannelsen, kan ikke overvurderes.
Tiden er kommet til, at regeringen griber i egen barm og indrømmer at det reform-barn, de satte i verden i 2005, blev en vanskabning.
Den borgerlige er de eneste, der kan rette op på skaderne. En rød regering magter det ikke. Venstrefløjen har jo for længst giftet sig med postmarxistisk rundkredspædagogik.
Derfor bør Løkke lancere et opgør med gymnasiereformen.